Engelska B1 del 1 - 3 Distans

Plats Distans

Detta är en distanskurs i engelska språket på B1 nivå med fokus på att utöka och förbättra ditt ordförråd. I den här kursen får du öva på att tala engelska i liten grupp och öva dina färdigheter genom olika skrivuppgifter.

Boka nu

Bra att veta om kursen

Denna kurs är på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. Du som deltar har möjlighet att medverka på 3 del kurser. Varje del kurs motsvarar ca 14-16 studietimmar. Om du tidigare har medverkat på någon av delkurserna, anger du i meddelande fältet vid anmälan vilken del nivå du önskar.

Denna kurs är helt på distans utan fysiska träffar. I varje delkurs ingår det 6 skrivuppgifter och 3 distanslektioner á 45 minuter live via Teams. Datum för de två distanslektionerna får du av din kursledare vid start. Undervisningen sker på vardagar efter kl 16:00.

Första tillfället som anges är då din kurs startar och du får den första uppgiften till din epost.

Kursavgiften är 2775 kr per delkurs. Du som deltar kan också boka in extra enskilda online-lektioner där kursledaren anpassar undervisning helt efter dina önskemål. Kontakta oss för mer information. info.vasteras@folkuniversitetet.se

Ingen kurslitteratur behöver införskaffas till denna kurs, men vid önskan finns det möjlighet att köpa ett grammatik häftet via administrationen, som komplement till kursen.

Förkunskaper

Kursen passar dig som befinner dig på nivå B1 enligt Europarådets nivåskala eller som har vilande kunskap i engelska som inte använts så flitgit. Du bör känna igen dig i följande beskrivning. Jag kan förstå fraser och vanliga ord som rör personliga förhållande och jag kan kommunicera i enkla sammanhang.

Mål

Målet med kursen är att du ska förbättra din förmåga att tala engelska och omsätta dina kunskaper till talat engelska, utveckla ditt ordförråd och stärka ditt självförtroende kring språket.

Kursinnehåll

Kursen syftar främst till att utöka ordförrådet genom övningar som fokuserar på just ord. Med ett utökat ordförråd blir du säkrare i ditt användande av engelska och vi går igenom språkliga misstag och arbetar med att du ska få ett mer varierat språk. Vid de två distanslektionerna i grupp fokuserar vi på konversation och gör muntliga övningar.

Kursupplägg

Kursen pågår i 12 veckor och varannan vecka får du en uppgift med text, ev. en ljudfil, gloslista och övningar att lösa. Kursledare och deltagare kommunicerar via e-post. Övningsuppgifter är i Word-format och skickas som en bifogade filer till din e-post. Du som deltagare gör sedan övningen i det bifogade Word-dokumentet och skickar det sedan åter till läraren. När det gäller skrivuppgifterna så kommunicerar du som deltagare enbart med din kursledare.

För att kunna medverka på distanslektionerna online tillsammans med dina kurskamrater behöver du en dator med internetuppkoppling, e-postadress, webkamera och hörlurar med mikrofon. I kursen ingår det 2 x 45 minuters lektion online och sker i liten grupp på max 8 deltagare. Mer information får du vid kursstart.

Kursledare

Aimeé Loughran
Din lärare har språket som modersmål och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning på distans.

Kursledare

Aimeé Loughran

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Västerås

info.vasteras@folkuniversitetet.se

Kursperiod
4 sep 2023 - 4 sep 2023
Måndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
mån 4 sep 2023 kl -
Studietimmar
14
Kurs-ID
200082
Pris
2775 kr