Engelska A2

Plats Malmö

Förbättra dina baskunskaper i engelska! Du utvecklar din förmåga att berätta om saker i din vardag och kommunicera med andra om familj, intressen, närmiljö och arbete.

Boka kursen nu

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, går kursen över till enbart onlineundervisning.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst engelska A1 i sin helhet och gärna gått en termin på vår A2-kurs eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i engelska. Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Mål

Efter kursen har du kunskaper i engelska på nivå A2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A2 kan du förstå och använda ord och fraser som har att göra med vardagliga situationer som att handla, fråga om vägen eller beskriva din familj och dina levnads- och yrkesförhållanden.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:
 • förstå ord och uttryck som rör dina personliga förhållanden
 • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
 • utöka ditt ordförråd och förbättra din grammatik
 • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
 • förbättra ditt uttal

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på engelska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Skulle du få förhinder vid något tillfälle exempelvis, sjukdom/resa kan du följa kursen online med begränsad interaktivitet.

Kursledare

Kursledaren har engelska som modersmål.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte kurspriset. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället. Vi använder kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala.

Med anledning av Covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet! Här ska du kunna vistas i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs eller utbildning hos oss ska få en trygg och säker utbildningsmiljö anpassar vi verksamheten efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Exempel på åtgärder
 • Minskat antal deltagare i våra kurser så att det går att hålla ett säkert avstånd i klassrum och gemensamma utrymmen.
 • Avståndet mellan sittplatser i klassrum och andra gemensamma utrymmen utökas.
 • Schemaläggningen anpassas för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer när kurser börjar och slutar samt under pauser.
 • Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål och pappershanddukar.
 • Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken.
 • Tydligt skyltade lokaler så att det är enkelt för alla att hålla avstånd.

Kursledare

Tessa Howell

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
23 sep 2020 - 25 nov 2020
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
10
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1076821
Pris
2245 kr