Engelska A2

Plats Kristianstad

Det här är en kurs i engelska på nivå A2. Du lär dig att klara av fler enkla vardagssituationer. Du övar på att tala så att du snabbt blir bättre på att kommunicera på engelska.

Boka kursen nu

Mål

Målet med kursen är att
  • Kunna samtala om dagliga händelser både i nutid och dåtid samt hjälpligt kunna precisera tid och plats.
  • Läsa och skriva motsvarande texter.
  • Utvidga ordförrådet, särskilt kring vardagshändelser.
  • Ge kunskap om kultur och samhälle.

Förkunskaper

Kursen passar dig som kan känna igen dig i följande beskrivning:
Jag kan förstå fraser och vanliga ord som rör personliga förhållanden; jag kan kommunicera i enkla sammanhang; jag kan på ett enkelt sätt beskriva mig själv, min familj och mitt arbete; jag kan läsa vanliga ord i enkla meningar; jag kan skriva enkla meddelanden, t.ex. vykort och fylla i enkla formulär.

Innehåll

Vi utgår från praktiska situationer och tränar språket i meningsfulla sammanhang. Du som deltagare är muntligt aktiv på språket under lektionerna både i samspel med läraren och med andra kursdeltagare.

Kursupplägg

Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Du får lyssna till och läsa dialoger och texter, hörförståelseövningar, parövningar med rollspel och grammatiska förklaringar. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda följer vanligtvis med kallelsen till kursen. I kursen används även korta video och artiklar som följs av diskussionsfrågor.

Kursledare

Mark Fisher

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
11 okt 2022 - 29 nov 2022
Ti 19:15 - 20:45
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1136790
Pris
1395 kr