Engelska A2

Plats Karlskrona

Kursen är för dig som kan lite engelska och vill bygga på dina kunskaper för att bli i tal och skrift. Kursen går centralt i Karlskrona.

Boka kursen nu
Mål Målet med kursen är att Kunna samtala om dagliga händelser både i nutid och dåtid samt hjälpligt kunna precisera tid och plats. Läsa och skriva motsvarande texter. Utvidga ordförrådet, särskilt kring vardagshändelser. Ge kunskap om kultur och samhälle. Förkunskaper Kursen passar dig som kan känna igen dig i följande beskrivning: Jag kan förstå fraser och vanliga ord som rör personliga förhållanden; jag kan kommunicera i enkla sammanhang; jag kan på ett enkelt sätt beskriva mig själv, min familj och mitt arbete; jag kan läsa vanliga ord i enkla meningar; jag kan skriva enkla meddelanden, t.ex. vykort och fylla i enkla formulär. Innehåll Vi utgår från praktiska situationer och tränar språket i meningsfulla sammanhang. Du som deltagare är muntligt aktiv på språket under lektionerna både i samspel med läraren och med andra kursdeltagare. Kursupplägg Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Du får lyssna till och läsa dialoger och texter, hörförståelseövningar, parövningar med rollspel och grammatiska förklaringar. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete. Kurslitteratur Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda följer vanligtvis med kallelsen till kursen. I kursen används även korta video och artiklar som följs av diskussionsfrågor.

Kursledare

Christian Konakci

Jag är legitimerad lärare i engelska till icke engelsktalande och har undervisat engelska på olika skolor i Karlskrona, även på gymnasienivå.

Jag har tidigare arbetat som engelsklärare på Folkuniversitetet i Karlskrona, från 1996 till 2015. Jag undervisade allt från nybörjare och uppåt, till affärsengelska på en mängd olika företag i Karlskrona och Ronneby.

Språk är livet och engelska är ett väldigt viktigt språk eftersom många människor världen runt använder engelska som ett gemensamt språk. Det finns inte så många människor utanför Sverige som talar svenska. Därför vill jag öppna upp världen för så många som möjligt genom att lära ut det engelska språket. Vi har roligt medan vi lär oss i mina grupper och vi använder engelskan så mycket som möjligt. Alla elever är lika viktiga, från de som lär sig snabbt till dem som behöver lite mer tid.

Jag kommer från England. I Storbritannien var jag skådespelare/sångare/musikalartist framförallt på teatern men också på cabaret, lite på TV och på ett kryssningsfartyg.

Christian Konakci

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
10 okt 2022 - 28 nov 2022
Må 17:30 - 19:00
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1136704
Pris
1395 kr