Engelska A1 del 1

Plats Nyköping

Det här är en nybörjarkurs i engelska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på engelska.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig utan förkunskaper i engelska.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i engelska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll


Du får bland annat lära dig:

  • att presentera dig
  • att ställa enkla frågor
  • att kunna säga och skriva enkla ord och fraser.

Undervisningen sker så långt som möjligt på engelska. Vi arbetar med parövningar, hörförståelseövningar och konversation.

Kursupplägg

Kursen går en gång i veckan under 6 veckor. Totalt 12 studietimmar. Räkna med några timmars hemarbete. Gruppundervisning, max 8 deltagare.

Litteratur/Material

Kurslitteratur ingår ej i kursavgiften. Läraren använder sig också av annat extramaterial för att göra undervisningen omväxlande och stimulerande.

Fortsättningsmöjligheter

Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare.

Kursintyg

Vid begäran utfärdar vi gärna ett kursintyg för aktuell kurs vid minst 75 procents närvaro.

Kursledare

Anna är utbildad grundskollärare i svenska och samhällsvetenskapliga ämnen. Under senare år har hon även studerat till engelskalärare på gymnasienivå. Hon är utbildad vid Dalarnas högskolan och har även studerat engelska under en termin i Oxford. Anna arbetar som lärarvikarie i Stockholm. Hon har arbetat som lärare i skolan med barn, ungdomar vuxna sedan år 1998.

Kursledare

Anna Forsgren

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
28 feb 2022 - 04 apr 2022
Må 17:30 - 19:00
Tillfällen
6
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1115133
Pris
1450 kr