Engelska A1 del 1 nybörjare

Plats Landskrona

Engelska är ett av världens mest spridda språk och fungerar i många delar av världen som hjälpspråk mellan människor med olika modersmål.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?
En kurs för dig som aldrig tidigare studerat engelska. Du får prata engelska redan från början och du får lära dig grundläggande grammatik och börjar bygga upp ett basordförråd.

Mål
Att klara av ett antal utvalda vardagssituationer i ett engelsktalande land.

Kursinnehåll

  • Vi kommer att gå igenom hur man hälsar och hur man presenterar sig.
  • Bokstäver, räkna, ange ursprung och yrke, benämna och mycket enkelt beskriva föremål och platser, förstå priser, ange klockslag, beställa på kafé, tacka.
  • Läsa och skriva enkla texter med motsvarande innehåll.
  • Seder och bruk i den engelsktalande världen.
  • Huvudvikten ligger på muntlig kommunikation men kursen innehåller även en systematisk genomgång av grammatiken, ”språkets byggstenar”.

Kursupplägg
Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Kursen anpassas efter deltagarnas behov och intresse. Vi arbetar med parövningar, hörförståelse och konversation. Du som deltagare är muntligt aktiv på språket under lektionerna både i samspel med läraren och med andra kursdeltagare. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete. Vi utgår från praktiska situationer och tränar språket i för nybörjaren meningsfulla sammanhang.

Litteratu/materialr
Litteratur ingår inte i kursavgift. Information om kurslitteratur finns i kallelsen eller ges vid första kurstillfället.

Våra lärare
Alla Folkuniversitetets lärare undervisar i sitt modersmål. Genom läraren får du ta del av landets kultur, seder och bruk. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk erfarenhet och kunskap, och bedriver kontinuerlig fortbildning för våra lärare.

Välkommen!

Kursledare

Katherine Gardner

Har du frågor?

Kontakta Nedima Kursumovic

nedima.kursumovic@folkuniversitetet.se

Tid
22 feb 2021
Må 17:30 - 19:00
Tillfällen
12
Plats
Säbygatan 17, 26133 Landskrona
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1088483
Pris
1125 kr