Engelska nybörjare A1 del 1

Plats Karlskrona

Engelska för nybörjare är för dig som inte kan någon engelska. Vi börjar från grunden och tar ett steg i taget.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

En kurs för dig som aldrig tidigare studerat engelska. Du får prata engelska redan från början och du får lära dig grundläggande grammatik och börja bygga upp ett basordförråd.

Att klara av ett antal utvalda vardagssituationer i ett engelsktalande land.

• Vi kommer att gå igenom hur man hälsar och hur man presenterar sig.
  • Bokstäver, räkna, ange ursprung och yrke, benämna och mycket enkelt beskriva föremål och platser, förstå priser, ange klockslag, beställa på kafé, tacka.
  • Läsa och skriva enkla texter med motsvarande innehåll.
  • Seder och bruk i den engelsktalande världen.
  • Huvudvikten ligger på muntlig kommunikation men kursen innehåller även en systematisk genomgång av grammatiken, ”språkets byggstenar”.

Arbetssätt

Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Du får lyssna till och läsa dialoger och texter, hörförståelseövningar, parövningar med rollspel och grammatiska förklaringar. Du som deltagare är muntligt aktiv på språket under lektionerna både i samspel med läraren och med andra kursdeltagare. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete. Vi utgår från praktiska situationer och tränar språket i för nybörjaren meningsfulla sammanhang.

Litteratur

Vi använder oss av en bok som har svensk ordlista samt förklaring av grammatiken på svenska. Kostnad för kurslitteratur tillkommer.

Våra lärare

Alla Folkuniversitetets lärare undervisar i sitt modersmål. Genom läraren får du ta del av landets kultur, seder och bruk. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk erfarenhet och kunskap, och bedriver kontinuerlig fortbildning för våra lärare.

Startgaranti

Vi startar redan vid 4 anmälningar!
Hos oss kan du känna dig trygg med att nästan alla språkkurser startar. Vi tillämpar en flexibel modell där våra kurser pågår mellan 7-10 träffar beroende på hur många deltagare som är anmälda till kursen. Priset förändras inte. Fullt antal timmar tillämpas från 7 deltagare.

Kontakta Gunilla Olsson

gunilla.olsson@folkuniversitetet.se