English for Work Distans Live

Plats Distans

Använder du engelska på kontoret? Här får du verktygen för att hantera språket i arbetssituationer. Kursen ges online i Zoom.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig med kunskaper på minst nivå B1. Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Mål

Målet med kursen är att förbättra dina skriftliga och muntliga förmågor i det engelska språket. Du kommer att bygga upp ditt ordförråd för olika situationer på arbetet som passar när du talar i telefon, skriver e-post eller brev och ta emot kunder eller besök,

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • att förbättra självförtroende och flyt i språket.
  • att bygga upp ditt ordförråd för olika situationer på arbetet.
  • att utveckla din förmåga att kommunicera i vanliga arbetssituationer, t.ex. att deltaga i möten, föra samtal per telefon, förklara eller presentera någonting och att skriva mejl. Du får också öva på ”small talk” på engelska för sociala situationer relaterade till arbetet.
  • hur du skriver CV och personligt brev.

Kursupplägg

Undervisningen sker på engelska redan från start och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Arbetssätt

Kursen är online. Du behöver tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Inga speciella program behövs.
Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället. Vi använder kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Tessa Jane Howell

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
20 okt 2022 - 15 dec 2022
To 12:00 - 13:30
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1145078
Pris
1595 kr