Dare to Speak English A2 - Distans Live

Plats Distans

Känns det obehagligt eller ovant att prata engelska, trots att du har en del kunskaper? I den här kursen övar vi engelsk konversation i en liten grupp. Vi ses två gånger i veckan i ett digitalt klassrum.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som har vissa grundläggande kunskaper i engelska, men som tycker att det känns ovant eller obehagligt att prata engelska. I nuläget känner du igen enkla talade fraser, och du förstår huvudinnehållet i korta, tydliga och enkla budskap, brev och meddelanden.

Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper! Du hittar en länk till språktestet längst ned på den här sidan. Testresultaten visar vilken språknivå du befinner dig på just nu inom de olika språkfärdigheterna. Skicka gärna dina testresultat till oss om du behöver hjälp med vilken nivå du ska välja!

Mål

Målet med kursen är att du ska förbättra din förmåga att tala engelska, genom att omsätta dina kunskaper i engelska till talat språk, utveckla ditt ordförråd och stärka ditt självförtroende kring engelskan.

När du har uppnått nivå A2 inom muntlig produktion och interaktion kan du delta i enklare samtal som har att göra med vardagliga situationer som att handla eller fråga om vägen, och du kan på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och dina levnads- och yrkesförhållanden.

Innehåll och upplägg

Kursen ges helt på distans via Zoom. Du behöver själv inte ha programmet installerat på din dator, utan läraren skickar en länk till dig och du kan enkelt ansluta till lektionen online.

Kursen utformas kring olika teman, litteratur, film och aktuella händelser. Genom att vi behandlar flera olika teman och ämnen utvecklar du ditt ordförråd och din förmåga att prata engelska i flera olika sammanhang. Kursledaren anpassar till viss del innehållet efter vad som intresserar deltagarna, så som deltagare får du gärna komma med förslag på teman och samtalsämnen.

Kursen ges i en liten grupp med max åtta deltagare. Vi arbetar i en trygg och uppmuntrande miljö för att bygga upp ditt självförtroende!

Kursmaterial

Du behöver ha tillgång till en dator och bra internetuppkoppling.

Kursledaren tillhandahåller allt kursmaterial. Inga kostnader för kursmaterial tillkommer utöver kursavgiften.

Kursledare

Din lärare har engelska som modersmål, akademisk utbildning och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kursledare

Claudia French

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
08 jun 2020 - 01 jul 2020
Må 13:00 - 15:30
On 13:00 - 15:30
Tillfällen
8
Studietimmar
24
Kurs-ID
1072170
Pris
2325 kr