Engelska A2 konversation Distans Live

Plats Distans

På kursen tränar du din kommunikativa förmåga. I denna online-kurs kommunicerar du direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet fast via Zoom.

Boka kursen nu

En kurs för dig som vill utvidga dina kunskaper i engelska, förklara dina åsikter och berätta om dina drömmar och förhoppningar. Du vill få ut mer av din resa till engelsktalande länder eller i umgänget med engelsktalande vänner.

Kursinnehåll

I kursen får du:
  • utveckla ditt ordförråd genom en blandning av teman och ämnen
  • ett uppdaterat och aktuellt ordförråd
  • lära dig undvika vanliga misstag på din nivå för att få ett mer korrekt språk
  • öva din förmåga att delta i samtal och diskussioner

Mål

Målet med kursen är att du ska tydligare kunna uttrycka idéer och åsikter inom flera ämnesområden på ett mer spontant sätt, samt kommunicera med färre missförstånd.

Kursupplägg

Undervisningen sker helt på engelska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har minst en del kunskaper på nivå A2 enligt Europarådets nivåskala. Du kan förstå huvuddragen i tydligt standardspråk som berör kända förhållanden som man regelbundet möter i arbetet, skolan och på fritiden. Du kan hantera de flesta situationer som kan uppstå under resor i ett område där språket talas. Osäker på din nivå? Gör gärna vårt språktest.

Arbetssätt

Kursen äger rum på angiven dag och tid online via Zoom. I god tid innan kursstarten får du instruktioner om hur du går tillväga för att använda programmet. Du behöver en dator med bra internetuppkoppling och e-postadress, med tillgång till kamera, högtalare och mikrofon.

Kursledare

Shirley Richardson-Willstedt

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
10 okt 2022 - 28 nov 2022
Må 17:00 - 18:30
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1137407
Pris
1525 kr