Dare to speak more English, B2 (distans live)

Plats Borås

För dig som främst vill satsa på att förbättra det muntliga språket. Kursen går på distans med livesända online lektioner där du kommunicerar direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet.

Boka kursen nu

En konversationskurs online för dig som vill läsa i en mindre grupp. (max 6 deltagare)

Målgrupp Vänligen observera att vi arbetar med målnivåer. Denna kurs passar dig som siktar på att i förlängningen nå C1. För att hitta din nivå rekommenderar vi att du gör vårt språktest. Länken till testet hittar du längst ner på denna sida.

Du bör känna igen dig i följande beskrivning
Jag vill främst satsa på att förbättra det muntliga språket.

Jag kan förstå huvuddragen i tydligt standardspråk och kan på ett enkelt sätt samtala om kända vardagliga ämnen samt förklara mina åsikter.

Jag kan läsa texter som berör vardag och arbete och kan skriva en enkel text om ämnen som är välkända för mig och av personligt intresse.

Något om undervisningen
Deltagarna är muntligt aktiva i språket under lektionerna både i samspel med läraren och med andra kursdeltagare.

En del skriftliga övningar görs hemma medan sammankomsterna ägnas mest åt muntliga övningar.

Deltagarna förbereder sig väl mellan sammankomsterna med hjälp av ett rikt och varierat material: kursbok samt språkövningar, texter, radio och TV på internet.

Syftet med kursen
Du skall med god hörförståelse och gott uttal kunna samtala om skilda händelser, uttrycka åsikter, planer, förhoppningar och känslor.

Öka ordförrådet inom diverse ämnesområden.

Lära känna kultur och samhälle i engelsktalande länder.

Genom mångsidig träning och repetition nå en viss säkerhet i de flesta kommunikativa sammanhang och situationer.

Ann Cullinane

Kontakta Folkuniversitetet Borås Tel: 033-722 59 50