Engelska B1 Konversation

Plats Karlskrona

Vill du bli bättre på att prata engelska? Vi tränar engelsk konversation och jobbar med ordförrådet för att få ett mer varierat språk.

Boka kursen nu
Förkunskaper Det här är en kurs för dig som har läst engelska A2 i sin helhet eller har motsvarande kunskaper. Du kan redan oförberedd delta i vardagliga samtal på engelska länka ihop fraser och förklara dina åsikter. Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest. Mål Efter kursen har du en del av kunskaperna i engelska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på engelska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter. Kursinnehåll På kursen får du lära dig: förstå tydligt standardspråk kommunicera i situationer som kan uppstå vid en resa till ett engelsktalande område samtala om familj och arbete berätta om drömmar, förhoppningar och mål ge skäl och förklaringar till dina åsikter grammatik och språkstruktur kultur och samhällsliv där språket talas Kursupplägg Undervisningen sker huvudsakligen på engelska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter och arbeta med presentationer samt konversera om olika ämnen. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena. Kursledare Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kursledare

Christian Konakci

Jag är legitimerad lärare i engelska till icke engelsktalande och har undervisat engelska på olika skolor i Karlskrona, även på gymnasienivå.

Jag har tidigare arbetat som engelsklärare på Folkuniversitetet i Karlskrona, från 1996 till 2015. Jag undervisade allt från nybörjare och uppåt, till affärsengelska på en mängd olika företag i Karlskrona och Ronneby.

Språk är livet och engelska är ett väldigt viktigt språk eftersom många människor världen runt använder engelska som ett gemensamt språk. Det finns inte så många människor utanför Sverige som talar svenska. Därför vill jag öppna upp världen för så många som möjligt genom att lära ut det engelska språket. Vi har roligt medan vi lär oss i mina grupper och vi använder engelskan så mycket som möjligt. Alla elever är lika viktiga, från de som lär sig snabbt till dem som behöver lite mer tid.

Jag kommer från England. I Storbritannien var jag skådespelare/sångare/musikalartist framförallt på teatern men också på cabaret, lite på TV och på ett kryssningsfartyg.

Christian Konakci

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
10 okt 2022 - 28 nov 2022
Må 19:15 - 20:45
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1136708
Pris
1395 kr