Engelska konversation B1/B2

Plats Örebro

Håll din engelska vid liv! Genom lärarledda samtal får du träna på att uttrycka dig i olika situationer och samtidigt bygga upp ditt ordförråd.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst minst engelska A2 i sin helhet eller har motsvarande kunskaper. Du kan redan förstå fraser som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete. Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest. Att välja en passande nivå är viktigt för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i engelska på nivå B1/B2 och kan oförberedd delta i vardagliga samtal med bättre flyt och självförtroende.

Kursinnehåll

  • att öva din förmåga att delta i samtal och diskussioner
  • att du får ett uppdaterat och aktuellt ordförråd
  • att lära dig undvika vanliga misstag på din nivå för att få ett mer korrekt språk

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på engelska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter och arbeta med presentationer samt konversera om olika ämnen. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursledare

Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kursledare

Robin Jones

Har du frågor?

Kontakta Marie Rockström

marie.rockstrom@folkuniversitetet.se

Tid
13 sep 2022 - 22 nov 2022
Ti 17:15 - 18:45
Tillfällen
11
Plats
Drottninggatan 38, 70223 Örebro
Visa på karta
Studietimmar
22
Kurs-ID
1140444
Pris
1850 kr