Gitarr nybörjare ungdom/vuxen

Plats Nyköping

På Folkuniversitetet finns gitarrkurser för alla! Våra nybörjarkurser i Nyköping är för dig som vill börja lära dig spela gitarr och utveckla din musikaliska ådra i liten grupp.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som vill spela gitarr och är nybörjare.

Mål

Att kunna spela låtar med ackord och komp, lära sig grundläggande tekniker samt utveckla sin musikaliska förmåga.

Kursinnehål

Vi arbetar med slagkomp, plockkomp, fingersättningar etcetera. Du kommer att lära dig de vanligaste gitarrackorden samt hur du tar alla ackord på en gitarr. Vi fortsätter med rytmer och du lär dig läsa noter och var tonerna ligger på gitarren. Vi spelar låtar från olika genrer, till exempel pop och rock.

Kursupplägg

Kursen går en gång i veckan under åtta veckors tid. Totalt 8 studietimmar. Gruppundervisning, Max 6 deltagare.

Kursmaterial/Litteratur

Kurslitteratur ingår ej i kursavgiften. Vilket material som används på kursen meddelas i kallelsen. Läraren använder sig också av annat material för att göra undervisningen stimulerande och omväxlande. Var god medtag egen gitarr.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra gitarrkurser erbjuder fortsättningsnivåer. Vår ambition är att du ska få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare. För dig som vill utveckla ditt gitarrspelande mer personligt så finns det individuella kurser där vi kan arbeta mer med de tekniker, stilar och låtar som just du är intresserad av.

Välkommen in i världen av toner.

Kursledare

Jan Pettersson

Jan har hållit på med musik sedan 70-talet, dels genom att spela i olika typer av band och genom en folkhögskoleutbildning i jazz- och bluesimprovisation. Körsång har också varit en stor del av hans musikaliska resa.

– På folkhögskolan var det en helt ny värld som öppnade sig för mig. Musikteori i kombination med entusiastiska lärare visade vad man kunde göra med instrumenten, och hur harmonier och toner hängde ihop i ett system. När väl systemet och teorierna var inlärda så blev det så enkelt att börja improvisera och ha kul.

– Jag är ett levande bevis på att man inte behöver vara född med ett musikaliskt sinne för att spela ett instrument eller syssla med musik, allting handlar om att ha kul och ett brinnande intresse. Det handlar helt enkelt om att träna, öva, nöta, ligga i och ha kul.

– Mitt motto är; Musik = om det på något sätt skaver eller berör så är det musik.

Jan Pettersson, lärare i gitarr.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
12 sep 2022 - 31 okt 2022
Må 19:15 - 20:00
Tillfällen
8
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1138061
Pris
1375 kr