Engelska B1, del 4

Plats Karlstad

På den här kursen uppnår du kunskaper motsvarande nivå B1. På kursen lär du dig att bli säkrare i vardagliga situationer och föra mer komplexa samtal.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst nivå B1 del 3 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Efter kursen har du kunskaper i språket på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på målspråket, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå tydligt standardspråk
  • kommunicera i situationer som kan uppstå vid en resa till ett område där språket talas
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om drömmar, förhoppningar och mål
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter

Kursupplägg

Undervisningen sker där det är möjligt på målspråket och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter, till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med en del hemarbete för att få stört utbyte av kursen.

Lärare

Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning. Många gånger har den språket som modersmål eller har bott en längre tid i ett land där språket talas.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer oftast med kallelsen till kursen.

Kursledare

Agneta Lundgren

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Karlstad. Tel: 054 - 19 58 48

info.karlstad@folkuniversitetet.se

Tid
11 feb 2021 - 29 apr 2021
To 13:15 - 14:45
Tillfällen
12
Plats
Älvgatan 3, 65225 Karlstad
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1091472
Pris
1925 kr