Danska B1 Konversation Distans Live

Plats Malmö

Du lär dig att föra komplexa samtal, förklara dina åsikter och berätta om dina drömmar och förhoppningar. Detta är en kurs för dig som redan har grundläggande kunskaper i danska och vill utvecklas ytterligare i språket.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst danska A2 i sin helhet eller har motsvarande kunskaper. Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i danska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på danska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

 • förstå tydligt standardspråk
 • kommunicera i situationer som kan uppstå vid en resa till Danmark.
 • samtala om familj och arbete
 • berätta om drömmar, förhoppningar och mål
 • ge skäl och förklaringar till dina åsikter
 • grammatik och språkstruktur
 • kultur och samhällsliv där språket talas

 • Kursupplägg

  Undervisningen sker huvudsakligen på danska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter, till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

  Kursupplägg

  Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

  Kurslitteratur

  Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället.
  Noveller och tidningsartiklar varvas med lärobok i danska.

  Har du frågor?

  Kontakta Kursverksamheten i Malmö

  kurser.syd@folkuniversitetet.se

  Tid
  27 sep 2021
  Tillfällen
  8
  Studietimmar
  16
  Kurs-ID
  1105420
  Pris
  1895 kr