Kroatiska B1 - Distans Live

Plats Distans

Du lär dig att föra komplexa samtal, förklara dina åsikter och berätta om dina drömmar och förhoppningar. Detta är en kurs för dig som redan har grundläggande kunskaper i kroatiska och vill utvecklas ytterligare i språket.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst kroatiska A2 i sin helhet eller har motsvarande kunskaper. Du kan redan förstå fraser som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i kroatiska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på kroatiska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

<>

  • förstå tydligt standardspråk
  • kommunicera i situationer som kan uppstå vid en resa till Kroatien.
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om drömmar, förhoppningar och mål
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter
  • grammatik och språkstruktur
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg
Undervisningen sker huvudsakligen på kroatiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter, till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursupplägg

Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
17 maj 2021 - 05 jul 2021
Må 19:00 - 20:30
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1101594
Pris
1995 kr