Bosniska, kroatiska, serbiska, specialkurser

Plats Växjö

Intensivkurs i Bosniska, Kroatiska samt Serbiska. 1 vecka i Växjö.

Boka kursen nu

Målet

Det här är en kurs för dig som inte har läst bosniska/kroatiska/serbiska tidigare. Målet är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig vanliga ord och enkla fraser berätta om dig själv ställa enkla frågor och förstå enkla svar grundläggande grammatik kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på bosniska/kroatiska/serbiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg.

Lärare

Din lärare har bosniska, kroatiska eller serbiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Kursledare

Irena Trbojevic

Jag kommer från Serbien där jag undervisade i engelska i 20 år.

Jag har alltid varit intresserad av språk: först tyska och sedan engelska.

Jag kom till Sverige för två år sedan och jag har lärt mig svenska sedan dess. När jag fick möjligheten att undervisa mitt modersmål i ett främmande land blev jag mycket nöjd.

Jag undervisar i bosniska, kroatiska och serbiska både som modersmål i Alvesta kommun och som främmande språk för vuxna på Folkuniversitetet i Växjö. Jag arbetar även som studiehandledare i engelska i Växjö kommun.

Jag tror att det är väldigt intressant och användbart att lära ut ett nytt språk och kultur. På mina kurser lär du dig ordförråd, tal, likheter och skillnader mellan bosniska, kroatiska och serbiska, men fokus ligger på ett språk som deltagarna väljer.

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
25 jul 2022 - 29 jul 2022
09:00 - 10:30
Tillfällen
5
Studietimmar
10
Kurs-ID
1136398
Pris
895 kr