Bosniska, kroatiska, serbiska enskild undervisning

Plats Kristianstad

En perfekt möjlighet för dig som behöver vara flexibel i din inlärning! Bestäm innehåll, dag och tid tillsammans med läraren och studera i din egen takt.

Boka kursen nu

Innehåll

Ett effektivt sätt att träna på de områden som just du behöver, för att skaffa eller förbättra dina språkkunskaper oavsett nivå. Innehållet anpassas efter dina förkunskaper och behov.

Upplägg

Vid enskild undervisning avgör du själv hur många lektioner du vill ha per vecka eller om du vill ha lektion varannan vecka. Vi startar enskilda utbildningar i allmän bosniska, kroatiska, serbiska löpande under året.

Kursmaterial

Kurslitteratur/material tillkommer och presenteras av läraren efter språktest och behovsinventering.

Lärare

Våra lärare är goda pedagoger med erfarenhet att utbilda vuxna. I undervisningen integrerar de ofta kunskaper om seder och bruk samt kulturella skillnader.

Företagsutbildningar

Om det gäller branschanpassad språkutbildning i bosniska, kroatiska, serbiska, kontakta gunilla.olsson@folkuniversitetet.se för att få en offert skickad till ert företag.

Alenka Muftic

Alla kursdeltagare är inte ute efter samma sak, min roll är att lyssna på vad de gillar och upptäcka vilken del av språket de är intresserade av, för att var och en ska bli tillfredsställd.

Alenka kommer från Sarajevo, Bosnien och Hercegovina där hon läste till statsvetare. I Sverige har hon sedan utbildad sig till modersmålslärare i BKS, Bosniska - Kroatiska – Serbiska. Hon har 20 års erfarenhet som modersmålslärare men har även undervisat dessa språk som främmande språk till vuxna deltagare under många år på Folkuniversitetet.

Hennes liv fylls ofta med resor, framförallt cityresor där hon får njuta av kulturen, allt från konst, arkitektur, musik och dans. I Kroatien arbetade hon som guide under fyra år och fick möjlighet att resa och se mycket av landet, därför har hon mycket att berätta.

Ett annat stort intresse är maten, därvid har hon hemkunskap som det andra ämnet hon har undervisat i skolan.

Språket hon undervisar påverkas av deltagarnas önskemål. Det gäller att veta om det är bosniska, kroatiska eller serbiska deltagarna kommer att använda. Språken har mycket gemensamt, men en del skiljer dem åt.

Alenca Mutftic

Kontakta Donatella Prete