Bosniska, kroatiska, serbiska nybörjare - A1 del 1

Plats Växjö

Det här är en nybörjarkurs i bosniska/kroatiska/serbiska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på bosniska/kroatiska/serbiska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst bosniska/kroatiska/serbiska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på bosniska/kroatiska/serbiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har bosniska, kroatiska eller serbiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Irena Trbojevic

Jag kommer från Serbien där jag undervisade i engelska i 20 år.

Jag har alltid varit intresserad av språk: först tyska och sedan engelska.

Jag kom till Sverige för två år sedan och jag har lärt mig svenska sedan dess. När jag fick möjligheten att undervisa mitt modersmål i ett främmande land blev jag mycket nöjd.

Jag undervisar i bosniska, kroatiska och serbiska både som modersmål i Alvesta kommun och som främmande språk för vuxna på Folkuniversitetet i Växjö. Jag arbetar även som studiehandledare i engelska i Växjö kommun.

Jag tror att det är väldigt intressant och användbart att lära ut ett nytt språk och kultur. På mina kurser lär du dig ordförråd, tal, likheter och skillnader mellan bosniska, kroatiska och serbiska, men fokus ligger på ett språk som deltagarna väljer.

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
14 sep 2022 - 02 nov 2022
On 19:15 - 20:45
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1137674
Pris
1395 kr