Bosniska, kroatiska, serbiska nybörjare A1 del 1

Plats Kristianstad

Det här är en nybörjarkurs i bosniska/kroatiska/serbiska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på bosniska/kroatiska/serbiska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst bosniska/kroatiska/serbiska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på bosniska/kroatiska/serbiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har bosniska, kroatiska eller serbiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Alenka Muftic

Alla kursdeltagare är inte ute efter samma sak, min roll är att lyssna på vad de gillar och upptäcka vilken del av språket de är intresserade av, för att var och en ska bli tillfredsställd.

Alenka kommer från Sarajevo, Bosnien och Hercegovina där hon läste till statsvetare. I Sverige har hon sedan utbildad sig till modersmålslärare i BKS, Bosniska - Kroatiska – Serbiska. Hon har 20 års erfarenhet som modersmålslärare men har även undervisat dessa språk som främmande språk till vuxna deltagare under många år på Folkuniversitetet. 

Hennes liv fylls ofta med resor, framförallt cityresor där hon får njuta av kulturen, allt från konst, arkitektur, musik och dans. I Kroatien arbetade hon som guide under fyra år och fick möjlighet att resa och se mycket av landet, därför har hon mycket att berätta.

Ett annat stort intresse är maten, därvid har hon hemkunskap som det andra ämnet hon har undervisat i skolan.

Språket hon undervisar påverkas av deltagarnas önskemål. Det gäller att veta om det är bosniska, kroatiska eller serbiska deltagarna kommer att använda. Språken har mycket gemensamt, men en del skiljer dem åt.

Alenca Mutftic

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
14 sep 2022 - 02 nov 2022
On 19:15 - 20:45
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1136814
Pris
1395 kr