Bosniska, kroatiska, serbiska A1 del 2

Plats Växjö

Det här är den andra kursen i bosniska/kroatiska/serbiska på nivå A1.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst bosniska/kroatiska/serbiska A1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på bosniska/kroatiska/serbiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har bosniska, kroatiska eller serbiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Medverkande

Amela Kosovic

"Jag heter Amela Kosovic är 44 år gammal. Mitt ursprung och bakgrund gör att jag brinner för folkbildning och vill vara cirkelledare. För mig innebär det att träffa nya människor och inspirera de att växa och utvecklas samt även utveckla mig själv som person. Välkommen på kurs hos mig!"

Amelas intresse för folkbildning har hon fått genom föreningslivet efter att ha flyttat till Sverige under 90-talet, och att hon är aktiv medlem samt sitter i styrelse för NBV Sydost. För närvarande jobbar Amela på HSB Sydost som fastighetsekonom där hon träffar många människor genom deras styrelsearbete i bostadsrättsföreningar samt sitter i flera styrelser som HSB representant.

Innan dess jobbade Amela som redovisningsekonom på Fortner i Oskarshamn, på Skatteverket i Västervik som handläggare för RUT&ROT-tjänster samt på Försäkringskassan som handläggare för tillfällig föräldrapenning.

Amela har även jobbat på Scania i Oskarshamn där hon bland annat jobbade som guide och kursledare för mångfald och jämställdhetsfrågor. Hon tyckte det var väldigt inspirerande och lärorikt. Amela fick träffa många olika människor, hon har även lärt sig av sina deltagare om nya kulturer, sättet att vara på och nya tankesätt.

Amela Kosovic

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
Ej fastställt
To 18:00 - 19:30
Tillfällen
8
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1073013
Pris
1395 kr