Albanska nybörjare - A1 del 1

Plats Göteborg

Det här är en nybörjarkurs i albanska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på albanska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst albanska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna hälsa på albanska samt förstå och bygga väldigt enkla meningar.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vardagsfraser
  • presentera dig själv och andra
  • ställa väldigt enkla frågor och förstå väldigt enkla svar
  • introduktion till målspråkets kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation och läraren använder albanska i hög utsträckning, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har albanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Julietta Spahija

– Det jag tycker är allra roligast är att tillsammans med deltagarna använda olika arbetsformer såsom: individuellt arbete, smågrupper mm. Alla med fokus på språket så att deltagarna kan utvecklas och få det mest möjliga ut av kursen/språket.

Jag försöker alltid att anpassa all material och undervisning till den aktuella situationen och tar hänsyn till deltagarnas intressen och behov. Jag ser mig själv som en positiv kursledare som gillar att jobba med människor och för människor. Jag är väldigt strukturerad och gillar att ha ordning och reda på mina kurser.

Julietta Spahija

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
22 sep 2022 - 08 dec 2022
To 17:30 - 19:00
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1139497
Pris
2350 kr