Albanska A1 del 2 På plats/Online

Plats Malmö

Detta är en fortsättningskurs i albanska A1 del 2 i Malmö. Du övar på att tala så att du snabbt blir bättre på att kommunicera på albanska. Du lär dig fler användbara fraser, ökar ditt ordförråd. Kursen är på plats samt online.

Boka kursen nu
Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som har läst albanska nybörjare a1 del 1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål
Efter kursen har du en del av kunskaperna i albanska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll
På kursen får du lära dig:
 • vanliga ord och enkla fraser
 • berätta om dig själv
 • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
 • grundläggande grammatik
 • läsa enklare texter
 • tala och skriva på albanska om enkla ämnen
 • lyssna på dialoger och korta berättelser
 • kultur och samhällsliv där språket talas

 • Kursupplägg
  Undervisningen sker huvudsakligen på albanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Undervisningen är alltid varierad, utgår från gruppens behov, kunskapsnivå och önskemål. Du förväntas vara aktiv på sammankomsterna och interagera med såväl lärare som andra deltagare. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena. Väljer du att delta online behöver du tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Inga speciella program behövs. Du deltar i kursen på angiven dag och tid

  Kursledare

  Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

  Kurslitteratur
  Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället.

  Startgaranti
  Kursen startar vid 3 anmälningar.

  Övrigt
  Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, går kursen över till enbart onlineundervisning.

  Kursledare

  Florije Baqaj

  Har du frågor?

  Kontakta Kursverksamheten i Malmö

  kurser.syd@folkuniversitetet.se

  Tid
  22 sep 2020 - 10 nov 2020
  Må 19:15 - 20:45
  Tillfällen
  8
  Plats
  Regementsgatan 4, 21142 Malmö
  Visa på karta
  Studietimmar
  16
  Kurs-ID
  1069953
  Pris
  2295 kr