Fågelskådning, tema rovfågel

Plats Stockholm

Rovfåglar är spännande och roligt att följa uppe i skyn. Du lär dig kännetecken och karaktäristika för de nordiska rovfågelarterna, igenkänning, om boplatser, revir med mera. Två kvällar teori på Distans live via Zoom.

Boka kursen nu

Distans live Zoom

Med tanke på smittskyddsrestriktionerna från den 16/11 ges kursen på distans live via Zoom. Du behöver en dator med uppkoppling till nätet med mikrofon och kamera. Av kursledaren får du länk och password inför varje kursträff, samt enkla instruktioner för anslutning.

Innehåll

Rovfåglar fascinerar med sin eleganta glidflygning och mäktiga storlek. Sverige är rikt på rovfåglar samtidigt som flera arter är hotade av utrotning.

Vi går igenom skillnader mellan olika arter, igenkänning, lokaler och artbestämning. Du får också lära dig mer om partnersökning, revir boplatser, födointag. Hot och miljö. Viltvård och åtel.

Målgrupp

Kursen passar bra för dig som har ett nyväckt intresse för fåglar, men också du med tidigare erfarenhet har behållning av kursen.

Kursdatum

Kursen är på två tillfällen, torsdagarna den 26 november och 3 december. Teori inomhus på Folkuniversitetet. Om intresse finns kan kursen komma att följas upp av en exkursion i fält.

Kursmaterial

Kursledaren ger tips om litteratur.

Kursledaren

Gigi Sahlstrand arbetar heltid som fågelguide, både i Sverige och utomlands. Hon har länge varit aktiv i Stockholmsornitologerna. Kanske har du hört henne i Naturmorgon eller såg henne som domare i SVT:s programserie Det stora fågeläventyret? Hon är medförfattare till boken Börja skåda fågel.

Medverkande

Gigi Sahlstrand

”Sommaren 2012 lämnade jag IT branschen för att satsa på min hobby, fågelskådning – det roligaste som finns! Det var ett av de modigaste och bästa beslut jag har tagit i mitt liv. Det finns få professionella fågelskådare i Sverige och jag är den enda kvinnan.”

År 2010 fick Gigi BirdLife Sveriges fina utmärkelse “Silvertärnan” för bland annat sitt engagemang att stötta nybörjare, främst kvinnor, att komma igång med fågelskådning.

I februari 2009 tog hon initiativet att starta det kvinnliga nationella nätverket Rapphönan som har bidraget till många nya skådare och fått stor publicitet i media.

Det prestigefulla ”Rosenbergpriset” fick författarkollegan Eva Stenvång-Lindqvist och Gigi år 2012 för boken “Börja skåda fågel”. Under våren 2017 medverkade hon som domare i den populära serien “Det stora fågeläventyret” på SVT 1. Programmet blev senare nominerat till Kristallengalan. 

Giggi Sahlstrand

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
26 nov 2020 - 03 dec 2020
To 18:00 - 20:15
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1079860
Pris
900 kr