Innehåll
Rovfåglar fascinerar med sin eleganta glidflygning, mäktiga storlek och dyk mot sitt villebråd. Sverige är rikt på rovfåglar, samtidigt är flera arter hotade av utrotning. Vi går igenom skillnader mellan olika arter, särdrag, igenkänning, lokaler och artbestämning. Du får också lära dig mer om revir, boplatser, födointag m.m., liksom hot och miljö; viltvård och åtel.
Med kunskaper från kursen har du god chans att identifiera siluetten i skyn. På vårterminens fältkurser kan du få tillfälle att praktisera dina kunskaper.
Målgrupp
Kursen passar bra för dig som har ett nyväckt intresse för fåglar, men ger även dig med tidigare erfarenhet god behållning av kursen.
Kursdatum
Tre kurstillfällen, alla kl 18.00–20.15:
Måndag 18 nov
Onsdag 27 nov
Torsdag 5 dec
Kursledaren
Gigi Sahlstrand arbetar heltid som fågelguide, både i Sverige och utomlands.
Kursledare
Gigi Sahlstrand
”Sommaren 2012 lämnade jag IT branschen för att satsa på min hobby, fågelskådning – det roligaste som finns! Det var ett av de modigaste och bästa beslut jag har tagit i mitt liv. Det finns få professionella fågelskådare i Sverige och jag är den enda kvinnan.”
År 2010 fick Gigi BirdLife Sveriges fina utmärkelse “Silvertärnan” för bland annat sitt engagemang att stötta nybörjare, främst kvinnor, att komma igång med fågelskådning.
I februari 2009 tog hon initiativet att starta det kvinnliga nationella nätverket Rapphönan som har bidraget till många nya skådare och fått stor publicitet i media.
Det prestigefulla ”Rosenbergpriset” fick författarkollegan Eva Stenvång-Lindqvist och Gigi år 2012 för boken “Börja skåda fågel”. Under våren 2017 medverkade hon som domare i den populära serien “Det stora fågeläventyret” på SVT 1. Programmet blev senare nominerat till Kristallengalan.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm