Fågelskådning teori och fält med Gigi

Plats Stockholm

Nyfiken på att fågelskåda? Med kursledare Gigi Sahlstrand blir du insatt i fåglarnas och fågelskådningens värld. Lär dig om arter, spel, flytt och sång. Ett roligt sätt att komma ut i naturen. Grundkurs med exkursion.

Boka kursen nu

Innehåll

Efter två pass teori om fåglar och artbestämning får du utöka dina kunskaper praktiskt i fält vid två tillfällen.

Du får god grundkunskap om fågelskådning och hur du kan börja med att iaktta och lära känna fåglarna. Du lär dig bland annat hur man identifierar och skiljer på fågelarter. Vi går igenom kännetecken, artbestämning, utrustning, var hittar man mest fåglar, om artportalen med mera. Tillfälle nummer tre och fyra är vi ute i fält.

Senhösten är en bra period att börja utöka sina kunskaper i fågelskådning. Det är också lättare att se fåglarna utan skymmande lövgrönska.

Målgrupp

Kursen passar nybörjaren, men även dig som är intresserad och har viss tidigare erfarenhet och vill lära dig från grunden.

Fyra kurstillfällen

Kursen genomförs under fyra tillfällen: Teori på torsdagarna 27/10 och 10 /11 18.00–20.15, Kungstensgatan 45 och i fält: lördagarna 12/11 och 17/12 kl. 10.00–12.30.

Kursmaterial

Du får läs- och litteraturtips under kursens gång. Till fältexkursionen finns möjlighet att låna eller prova kikare. Du får ett kompendium och artlista. Boken ”Börja skåda fågel” skriven av kursledaren och Eva Stenvång Lindqvist, kan köpas till reducerat pris direkt av kursledaren.

Kursledaren

Gigi Sahlstrand arbetar heltid som fågelguide, både i Sverige och utomlands. Läs mer nedan!

Kursledare

Gigi Sahlstrand

”Sommaren 2012 lämnade jag IT branschen för att satsa på min hobby, fågelskådning – det roligaste som finns! Det var ett av de modigaste och bästa beslut jag har tagit i mitt liv. Det finns få professionella fågelskådare i Sverige och jag är den enda kvinnan.”

År 2010 fick Gigi BirdLife Sveriges fina utmärkelse “Silvertärnan” för bland annat sitt engagemang att stötta nybörjare, främst kvinnor, att komma igång med fågelskådning.

I februari 2009 tog hon initiativet att starta det kvinnliga nationella nätverket Rapphönan som har bidraget till många nya skådare och fått stor publicitet i media.

Det prestigefulla ”Rosenbergpriset” fick författarkollegan Eva Stenvång-Lindqvist och Gigi år 2012 för boken “Börja skåda fågel”. Under våren 2017 medverkade hon som domare i den populära serien “Det stora fågeläventyret” på SVT 1. Programmet blev senare nominerat till Kristallengalan. 

Giggi Sahlstrand

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
27 okt 2022 - 17 dec 2022
To 18:00 - 20:15
Lö 10:00 - 12:30
Tillfällen
4
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1142224
Pris
1750 kr