Fåglarnas hemligheter och medicinska gåtor

Plats Stockholm

Vad kan vi lära av en fågelhjärna? Anita Campbell, neurokemist och fotograf, berättar om hur vi kan hitta svaret på en rad medicinska gåtor kring nedsatt hörsel, skarp syn och hur människan lär sig tala.

Boka kursen nu

Anita Campbell, neurokemist och fotograf, tar oss med i berättelsen om hur fåglarna inspirerat oss att lösa medicinska gåtor. Hon ger en introduktion till biomimetiken – det vill säga hur vi kan hämta inspiration från naturen för att lösa människans problem – innan hon går in på fåglars egenskaper som kan inspirera till nytt vetande.

Hon har djupdykt i senaste årens forskning som har avslöjat intressanta egenskaper hos fåglar, som lett till överraskande upptäckter om människan kring hörsel, syn och kognitiva förmågor.

Att en av dessa upptäckter skulle leda till ett av de mest intressanta forskningsrön om människans hjärna på decennier var däremot helt oväntat. En upptäckt som inte bara tros ha stor inverkan på vår hälsa och vårt välbefinnande utan även på hur vi ser på oss själva, vår hjärna, sjukdom och åldrandet.

Bildrik föreläsning

Anita Cambell visar egna bilder som hon som naturfotograf tagit på sina resor.

Mål och syfte

Du får kliva in i en spännande värld fylld av fåglarnas hemligheter. Tillsammans med de medicinska forskningsfynden får du en bättre bild av hur fåglarna uppfattar vår värld och hur de så elegant tycks navigera genom livet.

Föreläsaren

Anita Campbell är filosofie doktor i neurokemi vid Stockholms universitet och var aktiv forskare fram till 2005. Efter en bilolycka kom hon inte tillbaka till forskningen utan blev fotograf med inriktning på naturfotografi och har därigenom kunnat kombinera sina stora intressen. Anita gav 2020 ut boken Fåglarnas hemligheter. Hur fåglarna inspirerat oss att lösa medicinska gåtor.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
26 apr 2022 - 26 apr 2022
Ti 18:00 - 20:00
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1119125
Pris
250 kr