Aktivera min hunds nos

Plats Nyköping

Vill du lära dig verktygen att aktivera din hund, att spåra och att leta rätt på saker? Följ med på en lärorik kurs i att aktivera din hunds nos. Vi ses hos Folkuniversitetet i Nyköping!

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som vill aktivera din hund att spåra och att leta rätt på saker. Du kan vara nybörjare eller kommit en bit på vägen.

Innehåll

Vi kommer att lära oss hur vi kan samarbeta med vår hund, vi lär oss grundläggande förståelse för hur min hund kan leta upp saker. Vi kommer också att lära oss grundläggande kunslkaper om hur min hund kan följa ett spår. Vi kommer att prata om olika belöningsformer. Vi går igenom tips på hur du kan få just din hund att tycka spårning är bland det bästa som finns!

Kursupplägg

Vi träffas en gång i veckan under sex veckor. Första tillfället ses vi utan hundar, med en teoretisk genomgång och introduktion inför kommande fem veckor när vi sedan ska träffas ute på fältet med våra hundar med oss. Vi kommer då att arbeta både i grupp men också individuellt.

Hundar och människor kommunicerar med omvärlden på olika sätt. Om hunden inte gör som du vill så betyder det troligen att den helt enkelt inte har förstått vad du vill, det är sällan att den är olydig eller dum.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.Både små och stora hundar är välkomna. Vi rekommenderar dock att hunden är äldre än 6 månader.

Mål

Kursens mål är att du som hundägare ska få vertyg i nosarete, att använda i din vardag tillsammans med din hund. Samtidigt som du får träna din hund i enkla praktiska övningar hur det går till när hunden ska söka. Målet är att på egen hand eller i grupp utveckla erat samarbete i uppletande och spår. Kursen omfattar både teori och praktiska övningar där man får möjlighet att tillsammans med sin hund prova dessa två träningssätt.

Plats/Kursmaterial

En del teori & praktik kommer att vara utomhus. Adress kommer med i kallelsen. Begränsat antal platser. Max sex deltagare i gruppen.Kurslitteratur ingår inte i priset, rekommenderad kurslitteratur kommer att stå med i din kallelse.

Kursledaren

Ingrid Klockare har varit aktiv inom Brukshundsklubben sedan -70-talet, där hon har hållit i träningar och verksamhet uppe i Haparanda. Hon har suttit som viceordförande i klubben. Ingrid tränar mest bruksgrenar så som sök av personer, uppletande, spår, m.m. Ingrid utbildade sig till hundförare inom Hemvärnet 2012, hon har haft hundar hela sitt liv på ett eller annat sätt, hon har arbetat med hunden Dixen inom Hemvärnet, hon har även utbildad en av sina hundar till arkeologihund. Ingrid lägger all sin fritid på att träna sin hund Silva med mycket motor, som förhoppningsvis ska bli specialsökhund, hon är just nu under utbildning. Ingrid och Silva tränar nästan dagligen bruksgrenar och åker på tävlingar..

Kursledare

Ingrid Klockare

Har du frågor?

Kontakta Hannele Koski

hannele.koski@folkuniversitetet.se

Tid
15 sep 2022 - 20 okt 2022
To 18:00 - 19:30
To 18:00 - 20:30
Tillfällen
6
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
17
Kurs-ID
1139932
Pris
1800 kr