Att skaffa valp

Plats Nyköping

Går du i hundköpartankar? Då kanske en kurs i hur det är att vara hundägare skulle vara en bra investering. Vi ses på Folkuniversitetet i Nyköping!

Boka kursen nu

Kursen ”Min första valp/ hund” är till för dig som vill se till att både du och din nya familjemedlem ska få en riktig bra start tillsammans.

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som funderar på en ny familjemedlem och vill ha tips och råd inför ditt köp.

Mål

Kursens mål är att du som första gångs köpare ska få kunskap om hur du ska gå tillväga när du ska köpa din första hund samt vad som är viktigt att tänka på den första tiden med din nya familjemedlem.

Kursinnehåll
 • Vad är viktigt att tänka på innan valpköpet?
 • Att välja hundras/hundtyp – hur gör man?
 • Hur undviker jag att bli lurad?
 • Hur ska jag förbereda innan valpen/ hunden kommer hem?
 • Kursupplägg

  Kursen går en gång, vi träffas under en lördag. Gruppundervisning. Vi kommer prata, och diskutera, det kommer att finns tid för frågor osv.Kursmaterial kommer att finnas på kursen och ingår i priset.Tips på litteratur kommer att meddelas på kursen.Kursen är teoretisk.

  Förkunskaper

  Inga förkunskaper krävs.

  Kursledaren

  Ingrid Klockare har varit aktiv inom Brukshundsklubben sedan -70-talet, där hon har hållit i träningar och verksamhet uppe i Haparanda. Hon har suttit som viceordförande i klubben. Ingrid tränar mest bruksgrenar så som sök av personer, uppletande, spår, m.m. Ingrid utbildade sig till hundförare inom Hemvärnet 2012, hon har haft hundar hela sitt liv på ett eller annat sätt, hon har arbetat med hunden Dixen inom Hemvärnet, hon har även utbildad en av sina hundar till arkeologihund. Ingrid lägger all sin fritid på att träna sin hund Silva med mycket motor, som förhoppningsvis ska bli specialsökhund, hon är just nu under utbildning. Ingrid och Silva tränar nästan dagligen bruksgrenar och åker på tävlingar.

Kursledare

Ingrid Klockare

Har du frågor?

Kontakta Hannele Koski

hannele.koski@folkuniversitetet.se

Tid
15 okt 2022 - 15 okt 2022
Lö 10:00 - 14:00
Tillfällen
1
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
1139930
Pris
550 kr