Fågelskådning exkursion - Tåkern

Plats Jönköping

Fågelskådning är hobbyn du tar med dig vart du än reser. Upptäck en ny värld som gör det roligare att vistas och röra sig i naturen. Att fågelskåda är socialt; du möter nya människor med gemensamt intresse i Jönköping och omnejd.

Boka nu

Målgrupp

Kursen är för både nybörjare och kunskapstörstande fågelintresserade. Du bör känna till de vanligaste fåglarna för att ha största möjliga utbyte av denna exkursion.

Upplägg

Kursen består av en exkursion/utflykt till Tåkerns bästa lokal, vilket i detta fallet INTE är naturum vid Glänås. Få skådare hittar till denna pärla!

Vi kommer samåka i en minibuss för att minska utsläppen och påverkan på miljön. Avresa sker kl. 12:00.

Här finns ett gyllene tillfälle att se en annan del av Tåkern som man inte får besöka på våren och dit många inte hittar. Bara de mest inbitna/informerade känner till vägen dit. Missa verkligen inte denna chans att uppleva den absolut finaste delen av Tåkern enligt kursledare Peter Berglins åsikt!

Vid denna tidpunkt är det stor chans att skåda till exempel rastande skräntärnor och svarttärnor men det finns även chans att se en hel del andra fåglar som exempelvis några snygga arktiska vadare i sommardräkt.

OBS! I priset ingår minibusshyra men bränsle tillkommer och delas lika mellan alla deltagare.

Kursmaterial

Boken Fågelguiden är vår grundbok, en mycket uppskattad fågelbok med bra fakta. Du får även ta med en annan bok. Har du ingen idag, kommer du säkert vilja ha en i framtiden.

Kikare krävs för utflykten. Den behöver inte vara avancerad; det går bra att starta med en begagnad.

Kursledare

Peter Berglin har skådat fåglar i 40 år och har det och fotografering som sitt största intresse. Peter har sett runt 2 607 fågelarter (ca 25% av alla världens fåglar) i Sverige och under utlandsresor. Han har även haft flera förtroendeuppdrag i föreningar, bland andra Bird Life Sverige.

Gå in på www.flickr.com/photos/peterberglin för att se en del fågel och naturbilder av Peter.

 

Välkommen till fåglarnas underbara värld!

Kursledare

Peter Berglin

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 aug 2023 - 5 aug 2023
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 5 aug 2023 kl 12:00-17:00
Studietimmar
6
Kurs-ID
100456
Pris
1050 kr