Odla svamp i stock och i påse

Plats Vadstena

Att odla matsvamp på trästock är relativt nytt i Sverige, men är en tusenårig tradition i Asien som Japan och Kina. När svampen inte längre ger skörd, är stocken nästan nedbruten och blir ett näringsrikt komposttillskott.

Boka kursen nu

Svampodling är ett sätt att omvandla restprodukter till mat nästan oavsett var i världen du råkar bo. Ett effektivt sätt att öka både vår lokala självförsörjning och förbättra klimatet genom minskade transporter.

Att bli svampodlare är att att kliva in i en ny och spännande odling, olik all annan. Bli först med att ta med dig egenodlad svamp till jobbet eller vännerna!

Upplägg

Du lär diig grunderna för att odla svamp på stock och i säck både teoretiskt och praktiskt. På kursen provar vi odla ostronskivling som odlas likadant som andra matsvampar. Du lär dig hur du kan skörda vid flera tillfällen och andra knep och tips!

Mål

Att kunna odla egen svamp hemma med relativt enkla medel.

Matrial

Allt grundmatrial ingår i kursavgiften. Det går köpa med sig matrial hem.

Övrigt

Kursen bedrivs genom Tåkerns Trädgårdar utanför Vadstena, kursen äger rum i Herrestad.

Kursledare

Malin Granlund-Feldt är utbildad biolog och arbetar på Naturum samt driver Tåkerns trädgårdar. Malin är mycket kunnig och är en mycket omtyckt lärare på våra kurser.

Tåkerns Trädgårdar

Medverkande

Malin Feldt

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
12 nov 2020 - 26 nov 2020
To 18:00 - 20:15
Tillfällen
3
Plats
Bäckfors 135, 59294 Vadstena
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
1074008
Pris
1300 kr