Regnbäddar för trädgårdsodling

Plats Stockholm

... och andra sätt att tillvarata regnvatten för klimatsmart odling av prydnadsväxter och grönsaker.

Boka kursen nu

Spara på vattnet!

Det finns mycket vi kan göra i våra trädgårdar för att ta vara på regnvattnet. Förutom att samla vattnet från takrännor i regntunnor kan man anlägga så kallade regnbäddar (även känt som ’raingardens’).

Innehåll

Du får lära dig:

  • hur en regnbädd fungerar
  • olika typer
  • hur du anlägger
  • hur frodig din odlingslott eller trädgård kan bli ...

Bättre mikroklimat

Med en regnbädd går det att skapa fina planteringar, odla grönsaker med mindre bevattning, få ett bättre mikroklimat och gynna den biologiska mångfalden. Med en regnbädd gör du också en insats för miljön: det är inte bara att vatten sparas, utan även näringsläckaget till grundvatten och vattendrag minskas.

Annika Runnerstam

Annika Runnerstam är trädgårdsmästare med inriktning på ekologisk odling och entreprenörskap, utbildad på Skillebyholm. Hon brinner för att inspirera fler till att börja odla och har lång erfarenhet såväl från hemmaodling som professionell.

Hennes stora intresse för odling, miljö och hållbarhet fick henne att ta steget att byta karriär från civilingenjör till trädgårdsmästare. Hon driver två företag, Odla grönt Stockholm inriktat på trädgårdsdesign och skötsel med särskilt fokus på ätbar odling, och Odla Ätbart (www.odlaatbart.se) – en digital odlingshandbok med fokus på grönsaker och andra ätbara växter som hon utvecklat tillsammans med en kollega.

Annika Runnerstam

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
05 nov 2020 - 05 nov 2020
To 18:00 - 20:15
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
1083693
Pris
650 kr