Odla mikrogrönt – micro greens – inomhus året runt

Plats Stockholm

Börja odla grönsaksskott inomhus året om. Mikrogrönt – microgreens – är grönsaksskott som skördas vid tiden de fått sitt första bladpar. De är både näringsrika och smakrika. Du får provsmaka och göra egen sådd på hampamatta.

Innehåll

Du lär dig grunden om mikrogrönt och hur du smidigast går tillväga för att odla och skörda dina krispiga grönsaksskott. Under kursen får du provsmaka några olika sorter och göra en egen sådd på hampamatta.

Annika Runnerstam, trädgårdsmästare och odlare av mikrogrönt; hon kommer att visa bilder och ge tips på sorter, odlingstekniker och utrustning som odlingsmedium, ljuskällor och behållare.

Frön, hampamatta och ett tråg tillhandahålls av kursledaren mot en liten avgift som swishas på plats till ledaren.

Plats

Kursen ges i sal på Kungstensgatan 45.

Kursledaren

Annika Runnerstam är trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner, läs mer i presentationen nedan.

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Kursledare

Annika Runnerstam

Annika Runnerstam är trädgårdsmästare med inriktning på ekologisk odling och entreprenörskap, utbildad på Skillebyholm. Hon brinner för att inspirera fler till att börja odla och har lång erfarenhet såväl från hemmaodling som professionell.

Hennes stora intresse för odling, miljö och hållbarhet fick henne att ta steget att byta karriär från civilingenjör till trädgårdsmästare. Hon driver två företag, Odla grönt Stockholm inriktat på trädgårdsdesign och skötsel med särskilt fokus på ätbar odling, och Odla Ätbart (www.odlaatbart.se) – en digital odlingshandbok med fokus på grönsaker och andra ätbara växter som hon utvecklat tillsammans med en kollega.

 Annika Runnerstam

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
01 dec 2022 - 01 dec 2022
To 18:00 - 20:15
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
1142556
Pris
550 kr