Mjölksyrning

Plats Södertälje

Att mjölksyra mat är en traditionell förädlingsmetod som fortfarande används i stora delar av världen. Kursen lär dig hur du på ett enkelt och hållbart vis kan använda dig av mjölksyrning hemma i vardagen.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om hur du använder mjölksyrning i din vardag. Att få kunskap om mjölksyrningens grunder utifrån ett hållbarhetsperspektiv

Mål

Målet med kursen är att lära sig mjölksyrningens grunder genom att prova på att mjölksyra olika sorters grönsaker, både gott och nyttigt.

Kursinnehåll

Lär dig mjölksyrningskonstens grunder. Mjölksyrning är en urgammal konserveringsmetod som bidrar med nyttig bakteriekultur i din kost. Under kursdagen går vi igenom vad mjölksyrning är, vad det är bra för, och framförallt hur det går till. Alla kommer att själva praktiskt få sätta ihop de beståndsdelar som behövs för en eller flera kulturer. Resultatet tar du med dig hem vid dagens slut.

Kursupplägg

Kursen hålls under ett tillfälle á fem timmar.

Om kursledaren

Brigid Lefevre är en entusiast för småskalig odling och mathantverk. Genom sitt företag Brigid Lefevre Mathantverk satsar hon på att odla fram och förädla grönsaker av högsta kvalité.

Brigid startade den ekonomiska föreningen "FÖRÄDLAD AFO Ek. För." under 2018 för att ge hennes andelsförädlingsodling en plattform.

Brigid odlar enligt biodynamiska principer. Ett ekologiskt kretsloppssystem, med vidare perspektiv.

Kursledare

Brigid Lefevre

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
10 okt 2020 - 10 okt 2020
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Skillebyholm, 15391 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1075941
Pris
950 kr