Blomsterbinderi Workshop

Plats Södertälje

Lär dig grunderna i blomsterbinderi hos Folkuniversitetet i Södertälje på en workshop under en lördag i vår. För dig som vill prova på att binda fylliga, vackra eller enkla buketter och arrangemang.

Boka nu

Kursinnehåll

Under workshopen kommer du att få lära dig om olika tekniker som tex spiralbindning. Vi skapar en bukett och även enklare bordsarrangemang och du får veta hur snittblommor ska skötas för bästa hållbarhet. Vi pratar även om varuvård och annat som kan vara bra att veta.
Du får individuell handledning av kursledaren som hjälper dig att skapa utifrån dina egna idéer och tankar. Kursen består mestadels av praktiskt arbete.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Praktiskt arbete där du jobbar med färska blommor och material som florister använder. Varuvård, skötsel av blommor, snitt teknik och grundtankarna i att arrangera blommor. Du får lära dig metodik och får en inblick i de olika materialen.

Grundläggande information om färg, form, blomsterkomposition, varuvård och snitt-teknik.

Material

Allt material och redskap ingår i kursen.
Alla blommor du binder tar du förstås med hem. Vi föreslår även att du fotograferar dina arrangemang för att använda i en Ev. portfolio.

Bra att veta
Kursen pågår under ett tillfälle. Ta med flera papperskassar & tidningspapper att bära hem blommorna i. Tänk på oömma kläder och sköna skor.

Om kursledaren 

Att arbeta med blommor var ett drömyrke som Marica Roxentjärn valde att utbilda sig till i vuxen ålder. Marica har drivit egen blomsterbutik i 20 år med inriktning mot företagsbeställningar och de sista åren valde hon att utbilda vuxna på en lärlingsutbildning inom floristyrket, där Marica möte många - till hennes glädje - som vågade ta steget att byta karriär och välja ett mer kreativt och konstnärligt yrke. 

Kursledare

Marica Roxentjärn

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
25 maj 2024 - 25 maj 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 25 maj 2024 kl 09:30-14:00
Plats
Storgatan 3, plan 6, 15172 SÖDERTÄLJE
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
114540
Pris
1200 kr