Evighetsbuketter – odla, skörda, torka och skapa!

Plats Södertälje

Eterneller – har de kommit tillbaka för att stanna? Med hållbarhet i fokus och hänsyn till naturens rytm har efterfrågan på torkade blommor ökat. Under denna dag på Skillebyholm bjuds ni på olika texturer, former och även färg i blommornas värld!

Boka nu

Kursinnehåll

Kanske tänker du på starka färger - risp och jätteternell – visst finns de, men de torkade blommornas värld är större än så! Med hållbarhet i fokus och hänsyn till naturens rytm har efterfrågan på torkade blommor ökat när det på vintern inte finns färskt närodlat att tillgå. 

Under dagen går vi teoretiskt igenom sorter att odla, om skörd, torkning och förvaring. Praktiskt kommer vi arbeta med en rad olika torkade blommor som vi binder buketter av som ni givetvis får ta med hem. 

Kursupplägg

I priset ingår kursmaterial till en kostnad av 300kr per person. Buketten får ni sedan ta hem. Kursen hålls under ett tillfälle á fem timmar. 

Om kursledaren

Natalia Nunez är utbildad trädgårdsmästare på Skillebyholm, snittblomsodlare via Floret Flower samt gått fristående floristkurser. I sitt företag Den goda floran odlas snittblommor i säsong i utkanten av Gnesta. Säsongen startas med narcisser på våren, följt av tulpaner, anemoner, ranunkler, irisar till sommarblommorna. Blommorna bjöds in för att locka pollinatörer till köksträdgården. Samodling, nyttodjur och tomater ligger extra varmt om hjärtat för Natalia.

Kursledare

Natalia Nunez

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
21 okt 2023 - 21 okt 2023
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 21 okt 2023 kl 10:00-15:00
Plats
Skillebyholm 7, 15391 JÄRNA
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
107498
Pris
1400 kr