Beskärning av fruktträd i JAS

Plats Södertälje

Är du trädgårdsintresserad och vill veta mer om hur du får ut det mesta av dina fruktträd? I denna kurs på vackra Skillebyholm får du grundläggande kunskap i beskärning av fruktträd under JAS perioden - juli, augusti och september

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om hur du på bästa vis beskär, hanterar och lär känna dina äppelträd.

Mål

Att vidga dina kunskaper om fruktträdens egenskaper samt hur du hanterar dessa på bästa vis.

Kursinnehåll

Lär dig beskära fruktträden i din trädgård för ökad vitalitet och fruktsättning. Vi går igenom beskärningens grunder steg för steg och du lär dig tekniken att använda sekatör och såg för rätt snitt. Hur beskär man ett träd som är gammalt och inte beskurits på länge? Eller hur beskär jag det nyplanterade trädet för att få bra grenbyggnad för framtiden? Du lär dig när och hur mycket du ska beskära för att få ut det bästa av dina kära fruktträd. Utbildningen sker i parken på vackra Skillebyholm och de praktiska momenten varvas med teori av vår trädgårdsmästare. Medtag arbetskläder efter väder. Sekatör och såg går att låna men har du egna redskap som du är van vid får du gärna ta med dessa.

Kursupplägg

Kursen hålls under ett tillfälle á fem timmar.

Fortsättningsmöjligheter

Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare.

Kursintyg

Vid begäran skriver vi gärna ett kursintyg för aktuell kurs vid 75 procents närvaro.

Om kursledaren

Kursledare är Joseph Rowe, utbildad biodynamiker, trädgårdsanläggare, pomolog och socialterapeut. Han har under de senaste 10 åren jobbat och varit med och format verksamhet inom socialtföretagande med fokus pomologi och inkluderande. Driver nu företaget Palla tillsammans i samarbete med Främja Must. Huvudverksamheten är äppelmust, men Palla erbjuder även pomologiska tjänster bla. frultträdsbeskärning men också olika typer av utbildning.

Kursledare

Joseph Rowe

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
10 sep 2022 - 10 sep 2022
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Skillebyholm, 15391 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1142002
Pris
1050 kr