Från jord till bord!

Plats Södertälje

Är du nyfiken på växter, trädgård & hur du odlar din egen mat? Välkommen på en kurs där vi blandar odling, skörd och matlagning i en prunkande köksträdgård ute på vackra Vackstanäs.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om hur du praktiskt odlar ätbart och hållbart i din egen trädgård samt hur du sedan tar tillvara på dina produkter

Mål

Att vidga dina kunskaper om hur du på bästa sätt tar till vara på grönsaker och frukt för din matlagning

Kursinnehåll

Vid detta kurstillfälle så möts vi i en prunkande köksträdgård, vi använder första timmen till att prata trädgårdsodling och hur man med små medel kan odla en del av sin egen mat, sedan skördar vi och lagar mat utomhus om vädret tillåter. När maten är klar så äter vi tillsammans och pratar om smaker och konsistenser

Utbildningen sker ute på vackra Vackstanäs och de praktiska momenten varvas med teori på ett naturligt sätt. Ta med arbetskläder för väder då vi kommer vara både ute och inne i växthusen.

Kursupplägg

Kursen hålls under ett tillfälle á 5 timmar. Matiga mackor, dryck och kaffe/te ingår i priset

Kursledare

Emil Grönlund

Emil Grönlund har en gedigen bakgrund inom resturangbranschen och har nu tagit sitt intresse för ekologisk mat till en ny plats som ansvarig trädgårdsmästare på Vackstanäs.

Efter att Emil tog studenten från hotell- och restaurangprogrammet i Åre flyttade han till ett hektiskt London och fick där en tjänst på Gordon Ramseys Boxwood Café. Därefter har han arbetat hos, för att nämna några; Restaurang 28+ i Göteborg, 19 Glas, Vassa Eggen och Oaxen Krog & Slip i Stockholm.

Våren 2019 tog Emil examen från yrkeshögskoleprogrammet vid Skillebyholm i Järna; Trädgårdsmästare, Ekologi och Entreprenörskap 400p.

Efter examen började hans anställning som ansvarig trädgårdsmästare på Vacksta odling, en biointensiv och giftfri odling som levererar direkt till Vackstanäsgymnasiets kök.

Erik Grönlund
Tid
05 jun 2021 - 05 jun 2021
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Vackstanäsgymnasiet , 15166 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
1091088
Pris
950 kr