Odla till husbehov

Plats Södertälje

Är du nyfiken på växter, trädgård & hur du odlar din egen mat? I den här kursen får du, med fokus på hållbarhet, grundläggande praktisk kunskap i hur du på bästa sätt lyckas med din ätbara odling och skörd!

Boka reservplats

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om hur du praktiskt odlar ätbart och hållbart i din egen trädgård

Mål

Målet med kursen är att vidga kunskaperna i odling så att du får ut mesta möjliga av din egen grönsaksodling.

Kursinnehåll

Lär dig vilka grönsaker du förkultiverar och vilka som lämpar sig bäst för direktsådd, odlingsvärda sorter för den lilla täppan. Vi går igenom strategier för grundgödsling och övergödsling av växtbäddarna, ser hur lätt det är att göra en egen växtföljd för täppans alla grönsaker för maximal skörd utan att utarma jorden. Vi går igenom odlingssäsongen från sådd till skörd.

Om kursledaren

Daniel Björklund Jonsson är verksamhetsledare för Skillebyholms trädgårdsutbildningar där han själv utbildade sig på 90-talet. Daniel har 20 års praktisk erfarenhet av biodynamisk grönsaksodling och trädgårdsskötsel från bl.a Rosendals trädgård, Lärjeåns trädgård (Rosendals systerträdgård i Göteborg som han grundade år 2000), Stigbyskolan och nu Skillebyholms trädgårdsmästarutbildning. Sedan 2004 har han utbildat inom dessa områden på olika platser i Sverige.

Kursledare

Daniel Björklund Jonsson

Tid
20 mar 2021 - 20 mar 2021
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Skillebyholm, 15391 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1090893
Pris
950 kr