Odla för hållbarhet -Bär

Plats Nyköping

Följ med på kurs på Hälsoträdgården Lunden i Oxelösund, du får lära dig odla för hållbarhet i ämnet bär! Är du trädgårdsintresserad och vill veta mer om hur du odlar för hållbarhet. Hälsosamma och goda bär? Och hur du får vitaminer, mineraler och...

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om hur du på bästa vis kan leva ett hållbarare liv och njuta av goda hälsosamma bär.

Mål

Att vidga dina kunskaper om att få goda bär utan konstgödsel och giftig bekämpning, att hållbart konsumera bär, utan import och långa transporter samt att få odlingskunskap och få lite orientering av växtval.

Kursinnehåll

Kursen sker på Hälsoträdgården Lunden i vackra Oxelösund med vår kursledare Benita. Vi lär oss vilka bär vi kan odla, vad behöver träden och buskarna för att utvecklas på ett hållbart sätt. Lär dig vad en E-planta är, vilka sorter kan man välja och hur kan man ta hand om skörden på bästa sätt.

Kursupplägg

Kursen ges vid ett tillfälle tisdag den 15:e sep. Gruppundervisning på max 10 personer.

Kursmaterial/Övrigtl

Ingår ej i kursavgiften. Vi utgår ifrån litteraturen Trädgårdens bär av Leif Blomqvist.

Om kursledaren

Kursledare är Benita Hedman Runesson hon har trädgårdsmästarutbildning samt högskolepoäng i trädgårdsterapi. Benita har arbetat med jord och människor inom olika verksamheter, jordbruks- och lärarutbildning sen tidigare. Som van pedagog delar hon gärna med sig av sin kunskap.

Övrigt

Bra bussförbindelse mellan Nyköping och Hälsoträdgården i Oxelösund.

Kursledare

Benita Runesson

Har du frågor?

Kontakta Hannele Koski

hannele.koski@folkuniversitetet.se

Tid
15 sep 2020 - 15 sep 2020
Ti 17:30 - 19:45
Tillfällen
1
Plats
Kyrkogårdsvägen 2, 61340 Oxelösund
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
1041389
Pris
450 kr