Fruktträdsbeskärning

Plats Nyköping

Är du trädgårdsintresserad och vill veta mer om hur du får ut det mesta av dina fruktträd? I denna kurs på Hälsoträdgården Lunden i Oxelösund får du grundläggande kunskap i trädvård.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om hur du på bästa vis beskär och hanterar träd i din trädgård.

Mål

Att vidga dina kunskaper om fruktträdens biologi och funktion samt att du ska kunna beskära dina träd rätt.

Kursinnehåll

Lär dig beskära fruktträden i din trädgård för ökad vitalitet och fruktsättning. Vi går igenom beskärningens grunder steg för steg och du lär dig tekniken att använda sekatör och såg för rätt snitt. Hur beskär man ett träd som är gammalt och inte beskurits på länge? Eller hur beskär jag det nyplanterade trädet för att få bra grenbyggnad för framtiden? Du lär dig när och hur mycket du ska beskära för att få ut det bästa av dina kära fruktträd. Utbildningen sker på Hälsoträdgården Lunden i vackra Oxelösund och de praktiska momenten varvas med teori. Medtag arbetskläder efter väder. Sekatör och såg går att låna men har du egna redskap som du är van vid får du gärna ta med dessa. Beskärningsverktyg finns även att köpa på kursen

Kursupplägg

Kursen är på 3 tillfällen 30 aug kl 13:00-15:15, 6 sep kl: 13:00-15:15 och sista tillfället den13 sep kl:13:00-16:00 träffas vi i praktisk övning i några av kursdeltagarnas trädgårdar tider och platser planerar vi tillsammans vid tidigare kurstillfälle . Gruppundervisning på max 8 personer, sista tillfället delas gruppen på två grupper.

Kursmaterial/Övrigtl

Ingår ej i kursavgiften detta betalas direkt till kursledarna på kursen. Ca 75kr. Vid anmälan: Ange gärna dina specifika förväntningar på kursen så kan vi förbereda för detta.

Om kursledarna

Kursledarna är Benita Hedman Runesson & Tony Edberg båda ledarna har trädgårdsmästarutbildning samt högskolepoäng i trädgårdsterapi samt att dom har mångårig erfarenhet av vård av träd och buskar.Benita har arbetat med jord och människor inom olika verksamheter, jordbruks- och lärarutbildning sen tidigare. Som van pedagoger delar dem gärna med sig av sin kunskap.

Övrigt

Bra bussförbindelse mellan Nyköping och Hälsoträdgården i Oxelösund.

Kursledare

Benita Runesson

Har du frågor?

Kontakta Hannele Koski

hannele.koski@folkuniversitetet.se

Tid
30 aug 2020 - 13 sep 2020
Sö 13:00 - 15:15
Tillfällen
3
Plats
Kyrkogårdsvägen 2, 61340 Oxelösund
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1040932
Pris
2150 kr