Odla för hållbarhet -Grönsaker

Plats Nyköping

Är du intresserad av att lära dig grunderna i ekologisk odling dvs utan konstgödsel och gifter och vill veta mer om hur du kan odla grönsaker på ett miljövänligt sätt, på balkongen, kolonilotten eller i trädgårdslandet hemma!

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som vill odla grönsaker på ett miljövänligt sätt, på balkongen, kolonilotten eller i trädgårdslandet hemma eller hos någon annan. Inga förkunskaper krävs.

Mål

Att vidga dina kunskaper och ökad kunskap i grunderna i ekologisk odling dvs utan konstgödsel och gifter. Ökad hållbar konsumtion genom egenodlat samt delad odlarglädje.

Kursinnehåll

Vi lär oss Fröets behov för att gro, förodling inne och direktsådd ute i teori och praktik, Den lilla plantans behov och skötsel, Jordens innehåll, vilken sort av gödsling ska man välja? Växtföljd och lite om växtsjukdomar och komposition.

Kursupplägg

Kursen är på 2 tillfällen under vecka 21. Onsdag den 26/5 teoretisk genomgång i klassrum (Nyköping) och sedan träffas vi på lördag den 29/5 i gemensam praktisk genomgång utomhus hos kursledarens köksträdgård i Hölö. Gruppundervisning på max 8 personer.

Kursmaterial/Övrigtl

Ingår ej i kursavgiften. Kursmaterial meddelas i kallelsen.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare till mindre grupper om max 8 deltagare. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kursledare

Åsa Aulin

Har du frågor?

Kontakta Hannele Koski

hannele.koski@hotmail.com

Tid
26 maj 2021 - 29 maj 2021
On 18:00 - 20:30
Lö 10:00 - 13:00
Tillfällen
2
Studietimmar
7
Kurs-ID
1090610
Pris
950 kr