Odla i pallkrage för mindre trädgård

Plats Nyköping

Vill du lära dig att odla i pallkrage för mindre trädgård?

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som vill lära sig att odla i pallkrage för mindre trädgård. Inga förkunskaper krävs.

Mål

Med lättskötta pallkragar kan du få din trädgård, kolonilott eller balkong full av härliga och smakrika blommor, bär och grönsaker.

Kursinnehåll

Vi lär oss hur man anlägger en bädd i pallkrage, jordens sammansättning, vilket jorddjup som behövs för olika grödor, lämplig sådd och planteringstid, vattning, gödsling och ogräsrensning. Vi pratar även om täckodling, hur man kan kombinera olika slags växter, växtföljd och hur vi skyddar våra odlingar mot angrepp av olika skadegörare.

Kursupplägg

Kursen ges vid ett tillfälle lördag den 24/4 kl 9:00-15:00. Gruppundervisning på max 7 personer. Kursen sker på Broby Gård i Hölö i kursledarens köksträdgård. Kursen varvar teori och praktik med fokus på praktiskt förfarande.

Kursmaterial/Övrigtl

Ingår ej i kursavgiften, kursmaterial meddelas i kallelsen.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare till mindre grupper om max 7 deltagare. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kursledare

Åsa Aulin

Har du frågor?

Kontakta Hannele Koski

hannele.koski@folkuniversitetet.se

Tid
24 apr 2021 - 24 apr 2021
Lö 09:00 - 15:00
Tillfällen
1
Studietimmar
8
Kurs-ID
1090602
Pris
950 kr