Beskärning och vård av äppelträd

Plats Jönköping

Vill du lära dig att ta hand om dina äppelträd? Då är det här kursen du ska gå. Få mer livskraftiga träd som ger mer frukt med Folkuniversitetet Jönköping.

Boka kursen nu

Vi lär oss om trädens behov och vårda dem på bästa sätt med hjälp av beskärning, barkvård och rotvård. Ett träd utgörs inte bara av sin krona och frukt, utan även stam och rötter. Alla delar är lika viktiga.

Övrig information

Kursen hålls utomhus och möjliggörs av att deltagarna har trädgårdar med träd som behöver beskäras.

Mål

Lär dig trädens växtegenskaper och beskära dem så att de får ökad vitalitet och rikligare fruktsättning.

Kursinnehåll

Beskärningens grunder gås igenom steg för steg och du lär dig använda sekatör och såg för att få rätt snitt. Kunskap i hur man beskär åldriga träd som inte beskurits på länge samt hur man gör för att ge nyplanterade träd en bra grenbyggnad.

Material

De verktyg som kan behövas är; sågar i olika storlekar, skärande sekatör (med ett blad och ett mothåll), en smörkniv eller sked i starkt material, en tandborste, handskar, stor spade och liten handspade.

Man kan även behöva en gummiklubba och huggverktyg för urholkning, beroende på trädens skick och ålder. Tag gärna med egen stege och någon slags knäskydd. Ett sitt/liggunderlag att sitta på samt oömma kläder. Anteckningsmaterial är också bra att ha.

Kursledare

Embla Björck

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
20 aug 2022 - 10 sep 2022
Lö 12:00 - 17:00
Tillfällen
3
Studietimmar
18
Kurs-ID
1136533
Pris
975 kr