Trädgårdsdesign med Maria Manning

Plats Göteborg

Drömmer du om en grön oas hemma eller kanske på din arbetsplats? Vill du få grundläggande kunskaper i trädgårdsdesign? Då är detta kursen för dig!

Boka reservplats

Målgrupp
En kurs för dig som vill skapa en grön oas hemmavid, oavsett om du bor i villa, radhus, eller i lägenhet och vill göra något gemensamt med andra boende. Eller varför inte göra din arbetsplats grönare? Du behöver inga förkunskaper.

Mål
Målsättningen är att du som deltagare ska få grundläggande kunskaper inom trädgårdsdesign. Kursen ska ge dig användbara verktyg för att skapa en grön miljö oavsett plats.

Innehåll
Ur kursens innehåll:

  • Platsens förutsättningar
  • Behov, önskemål och prioriteringar
  • Jorden
  • Trädgårdstyper
  • Färg och form
  • Helhetstänk och röd tråd
  • Växtkompositioner
  • Året runt-värde
  • Designverktyg

Arbetssätt
Vi blandar teori med praktiska övningar.

Kursmaterial
Kursledarens egna material. Rekommendationer på litteratur kommer att ges under kursen.

Maria Manning

– Jag vill skapa gröna rum och inspirerar andra till att göra detsamma.

Trädgårdsdesign kan för många verka svårt och kanske lite märkvärdigt. Men jag vill visa att det är något för alla, och på olika sätt försöka göra det mer lättillgängligt. För mig är det viktigt att alla har tillgång till en grön närmiljö. Att ha vackra, gröna miljöer i sin närhet är bevisligen viktigt för hälsan, och jag vill göra det jag kan för att sprida den kunskapen och ge andra verktygen till att skapa sina gröna rum.

Med mig i bagaget som kursledare har jag en trädgårdsutbildning med inriktning på trädgårdsdesign, en trädgårdsmästarexamen och mitt företag Sense Garden Trädgårdsdesign, som jag startade 2006. Som namnet på mitt företag beskriver vill jag skapa trädgårdar där alla sinnen får sitt. "För mig är det viktig ha lust till att skapa, mod till att våga, strävan att genomföra, och en stor portion nyfikenhet. Då brukar det hända saker..."

Jag tycker om att ta mig an nya trädgårdsutmaningar, har skrivit lite artiklar, bloggar och har deltagit i designtävlingar. Läs mer om det och mycket mer på mina bloggar.

Maria Manning

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
08 jul 2020 - 09 jul 2020
On 10:00 - 15:30
To 10:00 - 15:30
Tillfällen
2
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1076488
Pris
1875 kr