Trädgårdsdesign för alla - fortsättning

Plats Göteborg

Vill du lära dig mer i ämnet trädgårdsdesign? Då är detta kursen för dig! Distans.

Boka kursen nu

Tills vidare erbjuder Folkuniversitetet kurser på distans i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Distanskurserna funkar precis som våra vanliga kurser. Gruppen träffas på utsatt tid, men istället för att ses i våra lokaler håller vi den sociala distansen och träffas online.

Målgrupp
En kurs för dig som har gått kursen Trädgårdsdesign för alla och vill lära dig mer.

Mål
Syftet med fortsättningskursen är att du som deltagare ska få ytterligare kunskaper inom trädgårdsdesign och få en större förståelse för hur du kan skapa en grön miljö.

Innehåll
Vi kommer repetera de grundläggande delarna inom trädgårdsdesign. Vi kommer också titta på olika designlösningar för olika miljöer, arbeta med växtkomposition, växtkunskap och användbart designverktyg.

Arbetssätt
Vi blandar teori med praktiska övningar.

Kursmaterial
Kursledarens eget material.
Mejla gärna önskemål om kursens innehåll!

Maria Manning

– Jag vill skapa gröna rum och inspirerar andra till att göra detsamma.

Trädgårdsdesign kan för många verka svårt och kanske lite märkvärdigt. Men jag vill visa att det är något för alla, och på olika sätt försöka göra det mer lättillgängligt. För mig är det viktigt att alla har tillgång till en grön närmiljö. Att ha vackra, gröna miljöer i sin närhet är bevisligen viktigt för hälsan, och jag vill göra det jag kan för att sprida den kunskapen och ge andra verktygen till att skapa sina gröna rum.

Med mig i bagaget som kursledare har jag en trädgårdsutbildning med inriktning på trädgårdsdesign, en trädgårdsmästarexamen och mitt företag Sense Garden Trädgårdsdesign, som jag startade 2006. Som namnet på mitt företag beskriver vill jag skapa trädgårdar där alla sinnen får sitt. "För mig är det viktig ha lust till att skapa, mod till att våga, strävan att genomföra, och en stor portion nyfikenhet. Då brukar det hända saker..."

Jag tycker om att ta mig an nya trädgårdsutmaningar, har skrivit lite artiklar, bloggar och har deltagit i designtävlingar. Läs mer om det och mycket mer på mina bloggar.

Maria Manning

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
31 mar 2020 - 28 apr 2020
Ti 18:00 - 20:30
Tillfällen
5
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1045619
Pris
1875 kr