Trädgårdsdesign för alla

Plats Göteborg

Drömmer du om en grön oas hemma eller kanske på din arbetsplats? Vill du få grundläggande kunskaper i trädgårdsdesign? Då är detta kursen för dig!

Boka nu

Målgrupp

En kurs för dig som vill skapa en grön oas hemmavid, oavsett om du bor i villa, radhus eller i lägenhet och vill göra något gemensamt med andra boende. Eller varför inte göra din arbetsplats grönare?

Du behöver inga förkunskaper.

Mål

Du ska få kunskap om hur du kan skapa en hållbar trädgård, dels utifrån ett ekologiskt perspektiv, men också hur du kan få en mer hållbar skötselnivå utifrån växtval och design.

Innehåll

Platsanalys
Behov, önskemål och prioriteringar
Designprocessen
Skapa rum
Färg och form
Den röda tråden
Växtkomposition
Året runt-värde
Designverktyg


Arbetssätt

Vi blandar teori med praktiska övningar där deltagarna får göra egna förslag på gemensamma designövningar.

Kursmaterial

Du behöver inte köpa någon bok inför kursen, utan får ta del av kursledarens egna material. Som ett första tips, valfritt för egen läsning, är en bra allroundbok "Vår trädgårdsbok" av Christel Kvant & Inger Palmstierna. Du får fler tips och rekommendationer på litteratur under kursen.

Kursledare

Maria Manning

– Jag vill skapa gröna rum och inspirerar andra till att göra detsamma.

Trädgårdsdesign kan för många verka svårt och kanske lite märkvärdigt. Men jag vill visa att det är något för alla, och på olika sätt försöka göra det mer lättillgängligt. För mig är det viktigt att alla har tillgång till en grön närmiljö. Att ha vackra, gröna miljöer i sin närhet är bevisligen viktigt för hälsan, och jag vill göra det jag kan för att sprida den kunskapen och ge andra verktygen till att skapa sina gröna rum.

Med mig i bagaget som kursledare har jag en trädgårdsutbildning med inriktning på trädgårdsdesign, en trädgårdsmästarexamen och mitt företag Sense Garden Trädgårdsdesign, som jag startade 2006. Som namnet på mitt företag beskriver vill jag skapa trädgårdar där alla sinnen får sitt. "För mig är det viktig ha lust till att skapa, mod till att våga, strävan att genomföra, och en stor portion nyfikenhet. Då brukar det hända saker..."

Jag tycker om att ta mig an nya trädgårdsutmaningar, har skrivit lite artiklar, bloggar och har deltagit i designtävlingar. Läs mer om det och mycket mer på mina bloggar.

Maria Manning

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 jun 2024 - 26 jun 2024
Onsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
ons 5 jun 2024 kl 18:00-20:30
  • ons 12 jun 2024 kl 18:00 - 20:30
  • ons 19 jun 2024 kl 18:00 - 20:30
  • ons 26 jun 2024 kl 18:00 - 20:30
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
306196
Pris
2225 kr