Beskärning av träd och buskar

Plats Göteborg

När ska man beskära vinbärsbuskar, äppelträd coh silverpäron? Vad händer om man klipper vid fel tidpunkt på året? Här lär du dig att beskära trädgårdens klätterväxter, häckar, buskar och träd så att du får så rik blomning och växtlighet som möjligt.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna vad gäller beskärning av buskar och träd.

Mål

Du ska känna till och förstå de viktigaste principerna vad gäller beskärning av klätterväxter, häckar, buskar och träd. Du skall ha kunskap om vad som kan beskäras vid tidpunten för föredraget samt vilka växtslag man bör vänta med att beskära till en annan period på året samt varför det är så. Hur man lägger ett snitt och vilka verktyg som är lämpliga att använda ska du känna till efter genomgången kurs. Du skall också ha fått svar på dina frågor vad gäller beskärning.

Innehåll

Vi pratar om olika typer av beskärning och vad som skiljer dem åt samt varför man beskär på olika sätt. Vi pratar också om hur man utför beskärningen, när man bäst gör det för olika sorters buskar och träd samt hur mycket man kan ta när man beskär. Vi lär oss se skillnad på frukt- och bladknoppar samt går igenom generella regler och får tips som är värdefulla att känna till. Vi tittar också på vilka verktyg som är bra att använda.

Arbetssätt

Kursen/föredraget är i form av en presentation med bildvisning och du har möjlighet att ställa frågor under presentationen. Vi tittar också på grenar från några buskar och träd för att få en tydlig bild av olika knoppars utseende och för att kunna förstå de teoretiska tankarna också i praktiken.

Kursmaterial

Kursledaren håller presentationen utifrån sitt eget material och du kan med fördel föra anteckningar så att du har lite noteringar att ta fram när det blir dags att friska upp minnet innan det är dags att beskära i praktiken på hemmaplan.

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Kursledare

Anette Altré

– Jag vill inspirera och motivera deltagarna att använda sig av den inneboende, kraftfulla förmågan att påverka sitt välbefinnande på alla möjliga plan med hjälp av trädgård, växter och allt som hör därtill.

Jag är informatör till yrket och har ett stort intresse för trädgård samt livskvalitet och hälsa i förhållande till detta. Jag har drivit företaget Drömträdgården sedan 2004 då jag utbildade mig inom trädgård i Höör. 

På Drömträdgården erbjuder jag trädgårdsdesign och konsultationer. Jag tar ljussättningsuppdrag, håller föreläsningar, kurser, utbildningar och olika arrangemang både i egen regi och för andra uppdragsgivare. Jag utför även anläggning, beskärning och skötsel av trädgårdar.

En stor bredd av ämnen intresserar mig och jag håller gärna föredrag och kurser i alla tänkbara ämnen som har med trädgårdsdesign att göra. Det kan vara hur man skapar sin egen drömträdgård, hur man kan skapa vackra planteringar och välja växter, hur man bäst värnar jorden och våra nyttoinsekter och djur, odling i form av köksträdgård eller rabatter, beskärning eller hur man ljussätter i trädgården. Oavsett vilket ämnet är så är mötet med deltagarna något av det roligaste jag vet!

Anett Altré

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
07 dec 2022 - 07 dec 2022
On 18:00 - 20:30
Tillfällen
1
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
1155869
Pris
475 kr