Kustskepparintyg båt

Plats Luleå

Tycker du om att spendera din fritid ute på sjön? Eller vill du utbilda dig för att arbeta yrkesmässigt i de minsta fartygen? Välkommen att botanisera bland våra kurser för båtlivet.

Boka kursen nu

Kustskepparintyg, Kustskepparexamen kallades för skepparexamen tidigare. Det är en utmärkt fortsättning på Förarintyget för dig som kör fritidsbåt. (Om du kör båt i arbetet måste du ha Fartygsbefäl klass VIII.) Kustskepparintyget är ett krav om du framför en båt över 12 x 4 m. Våra kustskepparintygskurser är – precis som alla andra navigationskurser hos oss – inriktade på att du ska ha största möjliga praktiska nytta av utbildningen. Därför utformar vi teoretiska pass praktiskt med mycket sjökortsövningar.

Navigering inom- och utomskärs och till havs, i och utanför prickad farled, under ljus, mörker samt i nedsatt sikt Sjövägsregler Utmärkningssystemet Ljud- och ljussignaler Säkerhet ombord med nödsignaler, hur sjöräddningen larmas, lämplig säkerhetsutrustning, brandskydd, enklare sjukvård, knopar, ankring m.m.

Kostnad för sjökort tillkommer.

Kursledare

Bertil Mustonen

Har du frågor?

Kontakta Jesper Andersson

jesper.andersson@folkuniversitetet.se

Tid
03 maj 2022 - 26 maj 2022
Ti 18:00 - 20:30
Lö 10:00 - 14:00
Tillfällen
6
Plats
Bangårdsgatan 14, 97235 Luleå
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
1087600
Pris
1650 kr